Herveld – De Hoge Hof


Stichting Samen Zorgen vertrekt uit De Hoge Hof
Al 45 jaar heeft de ontmoeting en zorg voor senioren in Herveld één centrale plek: De Hoge Hof. Ook voor ouderen uit de omgeving was het altijd een vertrouwd vooruitzicht dat de laatste verhuizing richting Hoge Hof zou gaan. In Zetten wordt vaak met een knipoog gezegd: “Loohof, Hoge Hof, kerkhof”. Maar dat vooruitzicht lijkt weg te vallen nu Stichting Samen Zorgen eind 2019 uit het gebouw vertrekt. Door hen zal geen zorg meer geboden worden in de Hoge Hof. En ook voor de circa 150 senioren die rondom de Hoge Hof wonen verandert de wetenschap van vertrouwde zorg vanuit De Hoge Hof.

Gebouw
Hoewel bewoners en hun familie nog altijd lovend zijn over de Hoge Hof, is het gebouw, eigendom van Woonstichting Valburg, dringend aan vernieuwing toe. De wensen die Stichting samen Zorgen tot begin 2016 had hebben wij niet kunnen vertalen in een gebouw met een voor de Stichting haalbare huur. Nu heeft de Stichting andere, lagere, eisen aan een gebouw en willen ze niet meer huren maar het zelf in eigendom hebben. Op een andere locatie in Herveld, niet ver van De Hoge Hof.

Hoe nu verder met De Hoge Hof?
Over de plek van de Hoge Hof stellen wij ons de vraag waar de inwoners van Herveld en omgeving in de toekomst het meest plezier van zullen hebben. Een mogelijkheid is om het gebouw te verhuren aan een andere zorgpartij. Een andere mogelijkheid is om in het huidige gebouw appartementen te maken. Er omheen zouden dan nog een aantal woningen kunnen komen. Nog een mogelijkheid is om er een soort “buurthuis” van te maken. Dat kan ruimte bieden voor jong en oud, om te wonen, werken, vrije tijdsbesteding. Misschien ook een kantoorruimte voor de Woonstichting of voor andere organisaties die zich inzetten voor leefbaarheid.
In het voorjaar van 2018 willen wij een keuze gemaakt hebben voor de toekomst van de Hoge Hof. Voor het gebouw zelf zijn er meerdere mogelijkheden: sloop, gedeeltelijke sloop, hergebruik of renoveren en energiezuinig maken. Wat het gaat worden zal mede afhangen van hoe de plek in de toekomst ingevuld zal gaan worden.

Heeft u nog meer ideeën voor De Hoge Hof? Wij nodigen u uit om ze bij ons te melden!