U bent hier:  ›   ›  Brandveiligheid

Een brandveilig huis

Brand in je woning maak je liever niet mee. Want zelfs een kleine brand kan al veel schade en verdriet aanrichten. 
Gelukkig kun je met een paar eenvoudige maatregelen brand voorkomen. Of, als het toch mis gaat, de schade beperken. Want je kunt zelf veel doen om je huis brandveiliger te maken. In deze folder van de brandweer lees je daarover meer.

Brandveilig wonen, wat kun je zelf doen?
Meer nuttige informatie en folders vind je op de website van de brandweer. Bijvoorbeeld over wat je kunt doen bij brand in een flat/appartementengebouw. Of over de brandveiligheid van een scootmobiel. Neem even de tijd om hierbij stil te staan, het kan levens redden!

Brandveilig wonen, wat doet Woonstichting Valburg?
Wij zorgen voor de bouwkundige en installatietechnische veiligheid van woningen. Dat doen we door ons te houden aan de eisen in het Bouwbesluit. Daarnaast controleren we regelmatig op brandveiligheid en spreken we bewoners aan op onveilige situaties.

Rookmelders
In al onze woningen zijn door ons rookmelders aangebracht die voldoen aan de veiligheidseisen. Tijdens de APK keuring die wij vanaf november 2023 gaan uitvoeren controleren we ook de rookmelders. De rookmelders hebben een goede accu die zo'n 10 jaar blijft werken. Wij zorgen elke 10 jaar voor vervanging. Stopt de batterij er eerder mee, dan kun je die zelf vervangen. Lees hier handige weetjes over je rookmelder. 

Brandverzekering
De woning is eigendom van Woonstichting Valburg. Als verhuurder zijn wij met een “opstalverzekering” verzekerd voor schade door brand in en rond de woning. Maar spullen in de woning, zoals bijvoorbeeld meubels, kleding, gordijnen, vloerbedekking etc., de “inboedel”, is eigendom van de bewoners. Die inboedel is door ons niet verzekerd. Dat betekent dat (brand)schade aan de inboedel niet door ons betaald wordt. Het is daarom verstandig om als bewoner zelf een inboedelverzekering af te sluiten. 

Voor veel storingen kunt u zelf contact opnemen met reparatiebedrijven.
Bij 'reparaties' vindt u de telefoonnummers.
Met onze samenwerkingspartners werken wij aan
Samen Goed Wonen