U bent hier:  ›   ›  Huisbewaring

Huisbewaring

Het kan gebeuren dat u tijdelijk uw woning niet kunt bewonen. Bijvoorbeeld als u door omstandigheden tijdelijk ergens anders moet verblijven of omdat u een tijdje naar het buitenland gaat. In bepaalde gevallen kunt u dan iemand op uw woning laten passen. Dit heet huisbewaring. Zo blijft uw woning bewoond en dat is prettig voor de veiligheid en voor praktische zaken zoals verzorging van groen, post, huisdieren etc. 

Hoe werkt het?

  • De huisbewaarder kan gebruik maken van de diensten van Woonstichting Valburg zoals die met u zijn afgesproken bij het tekenen van uw huurovereenkomst. Wij gaan er vanuit dat de huisbewaarder de woning en tuin netjes onderhoudt. 
  • Huisbewaring wordt aangegaan voor een periode van maximaal één jaar en minimaal drie maanden. Verlenging is niet mogelijk. Om gebruik te kunnen maken van huisbewaring heeft u altijd toestemming nodig van Woonstichting Valburg. 
  • Vraag de huisbewaring minimaal 4 weken van tevoren bij ons aan. Dat doet u door het aanvraagformulier huisbewaring in te vullen en dit samen met alle bijbehorende informatie aan ons toe te sturen. Vergeet vooral niet om alle gevraagde informatie bij te voegen, want zonder deze informatie kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen! 
    Lees hier welke informatie en/of documenten wij van u nodig hebben. 
  • Vraag Gemeente Overbetuwe naar de regels rondom inschrijving. Op dit moment geldt: als u niet langer dan 8 maanden naar het buitenland gaat, mag u gewoon op uw huidige adres ingeschreven blijven staan. Als de huisbewaarder langer dan 3 maanden in uw huis verblijft, dan moet hij/zij zich ook op uw adres laten inschrijven. Maar dat kan gevolgen hebben voor de huurtoeslag van u als huurder. Meer informatie daarover vindt u bij de Belastingdienst.

Meer informatie rondom huisbewaring
In dit document met vragen en antwoorden vindt u alle informatie rondom huisbewaring, zoals over kosten, welke regels er gelden, hoe het zit met huurbetaling etc. Heeft u na het lezen van dit document nog vragen? Neem dan contact met ons op via info@wstvalburg.nl of telefonisch via 0488-473366.