U bent hier:  ›   ›  Huisbewaring

Huisbewaring

Het kan gebeuren dat je tijdelijk je woning niet kunt bewonen. Bijvoorbeeld als je door omstandigheden tijdelijk ergens anders moet verblijven of omdat je een tijdje naar het buitenland gaat. Soms kun je dan iemand op je woning laten passen. Dit heet huisbewaring. Zo blijft je woning bewoond, en dat is fijn voor de veiligheid en voor praktische zaken zoals verzorging van groen, post, huisdieren etc. 

Hoe werkt het?

  • De huisbewaarder kan gebruik maken van de diensten van Woonstichting Valburg zoals die met jou zijn afgesproken bij het tekenen van je huurovereenkomst. Wij gaan er vanuit dat de huisbewaarder de woning en de tuin netjes onderhoudt. 
  • Huisbewaring wordt aangegaan voor een periode van maximaal één jaar en minimaal drie maanden. Verlenging is niet mogelijk. Om gebruik te kunnen maken van huisbewaring heb je altijd toestemming nodig van Woonstichting Valburg. 
  • Vraag de huisbewaring minimaal 4 weken van tevoren bij ons aan. Dat doe je door het aanvraagformulier huisbewaring in te vullen en dit samen met alle bijbehorende informatie aan ons toe te sturen. Vergeet vooral niet om alle gevraagde informatie bij te voegen, want zonder deze informatie kunnen wij je aanvraag niet in behandeling nemen! Lees hier welke informatie en/of documenten wij nodig hebben. 
  • Vraag Gemeente Overbetuwe naar de regels rondom inschrijving. Op dit moment geldt: als je niet langer dan 8 maanden naar het buitenland gaat, mag je gewoon op je huidige adres ingeschreven blijven staan. Als de huisbewaarder langer dan 3 maanden in je huis verblijft, dan moet hij/zij zich ook op jouw adres laten inschrijven. Maar dat kan wel gevolgen hebben voor de huurtoeslag van jou als huurder. Meer informatie daarover vind je bij de Belastingdienst.

Meer informatie rondom huisbewaring
In dit document met vragen en antwoorden vind je alle informatie rondom huisbewaring: wat zijn de kosten, welke regels gelden er, hoe het zit met huurbetaling etc. Heb je na het lezen van dit document nog vragen? Neem dan contact met ons op via info@wstvalburg.nl of telefonisch via 0488-473366.