U bent hier:  ›   ›  Huur betalen & huurtoeslag

Huurtoeslag

Laat geen geld liggen, check altijd of je recht hebt op huurtoeslag! 1 op de 10 huishoudens maakte in 2022 geen gebruik van huurtoeslag, meldt het ministerie van Financiën. Zonde, want met huurtoeslag kunnen huurders een groot deel van de huur betalen. 

Hoe werkt het?
Huurtoeslag wordt door de belastingdienst rechtstreeks op je rekening gestort. Of je huurtoeslag kunt krijgen hangt af van een aantal factoren, zoals:

- welke woning je bewoont
- welke
huurprijs je betaalt
-
wat je gezamenlijke huishoudinkomen is
- of je eigen vermogen hebt

Check je recht op huurtoeslag
Sinds 1 januari 2020 zijn de inkomensregels veranderd waardoor méér mensen recht op huurtoeslag hebben. Op de website van de belastingdienst vind je alle informatie over de huurtoeslag en of je daarvoor in aanmerking komt. Je kunt ook een proefberekening maken. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon: 0800-0543 (gratis).

Huur betalen 

Je betaalt je huur steeds een maand vooruit. Uiterlijk vóór de 5e van de maand moet de huur bij ons binnen zijn. Bijvoorbeeld: de betaling van de huur voor de maand mei moet uiterlijk op 5 mei bij ons binnen zijn, de huur van juni uiterlijk 5 juni etc.  
Je kunt de huur op een van de volgende manieren betalen: 

  • Automatische afschrijving: met een incassoformulier geef je ons toestemming om het huurbedrag maandelijks van je rekening af te schrijven. Dat gebeurt altijd tussen de 1e en de 5e van de maand.
  • Internetbankieren: Je maakt zelf vóor de 5e van de maand het huurbedrag naar ons over.
  • Pinbetaling aan de balie: Je komt (op afspraak) naar ons kantoor en betaalt het huurbedrag met een pinbetaling.
    Let op: contante betalingen worden door ons niet geaccepteerd!
Vragen over de huurtoeslag?
Kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie
Huurtoeslag nodig?
Kijk op www.belastingdienst.nl