U bent hier:  ›   ›  Wonen in een NOM-woning

NOM = Nul-op-de-Meter

NOM staat voor Nul-Op-de-Meter. NOM-woningen zijn energie-neutraal. Ze kunnen zelf zóveel energie opwekken, dat ze in de eigen behoefte voor stroom, verwarming en warm water kunnen voorzien. Daarvoor zijn NOM-woningen uitgerust met slimme, energiebesparende apparatuur zoals zonnepanelen, een warmtepomp en een WTW-installatie. En ze zijn natuurlijk zeer goed geïsoleerd met de nieuwste materialen en technieken.

Energie Prestatie Vergoeding (EPV)
Het concept Nul-Op-de-Meter woning bestaat al een aantal jaren. Tot voor kort was realisatie voor woningcorporaties te duur. Maar wetgeving uit 2016 heeft daar, met introductie van een energieprestatievergoeding (EPV), verandering in gebracht. De regeling houdt in dat de huurder maandelijks een vast bedrag betaalt aan de verhuurder: de energieprestatievergoeding. In ruil daarvoor garandeert  de verhuurder (Woonstichting Valburg) dat de woningen zó energiezuinig zijn en zóveel eigen energie opwekken dat aan het einde van het jaar de electrameter op nul of lager staat. 

De EPV, het bedrag dat bewoners betalen aan Woonstichting Valburg voor de energieprestatie, zou bij een “normale” woning aan de energieleverancier betaald worden. Op deze manier kan Woonstichting Valburg een woning realiseren die geen gebruik meer maakt van gas, maar volledig van duurzame energie.

Onze NOM-woningen
Met de oplevering van 4 woningen aan de Wouter Plasstraat in Zetten en 42 aan De Hoge Hof in Herveld kregen we er in 2023 weer 46 NOM-woningen bij. Ook het Hof van Zetten (17 woningen, 2020) en Venus in Herveld (4 woningen, 2017) zijn NOM-woningen. In onze nieuwbouwprojecten willen wij zoveel mogelijk NOM-woningen realiseren. 

Wist u dat wij comfortwoningen hebben voor 60-plussers?
En dat 60-plussers voordelen hebben bij verhuizen?
Heeft u een vraag?
Kijk bij Veelgestelde Vragen of mail naar info@wstvalburg.nl
Handig, zo'n onderhouds-ABC!
Lees wat wij voor u repareren en wat u zelf moet doen