U bent hier:  ›   ›  Stijgende energieprijzen

Stijging van energielasten, wat kunnen we daar samen tegen doen?

De energielasten en in het bijzonder de gasprijzen zijn enorm gestegen. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben voor bewoners.

Wat kun je zelf doen om kosten te besparen?
Besparen op verbruik van energie kan elke dag en hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met handige energie-bespaartips ben je al snel wat goedkoper uit. Lees hier eenvoudig uitvoerbare tips over besparen op de verwarming, warm water, in de keuken, douche etc. En wil je elektrisch koken of zelf zonnepanelen plaatsen? Dan kun je dit bij ons aanvragen als ZAV (zelf aangebrachte verandering). Lees hier hoe je dat kunt doen

Wat doet Woonstichting Valburg?
Huur je een woning van ons en heb je problemen met het betalen van de huur? Neem dan contact met ons op. We gaan in gesprek en luisteren naar je verhaal. Om mensen met betalingsproblemen te helpen werken we nauw samen met verschillende partners. Er is vaak niet één oplossing, iedere situatie is uniek en vraagt om een andere aanpak. Hierover gaan wij graag met je in gesprek, liefst zo snel mogelijk.

Energiezuiniger maken van woningen
De afgelopen jaren hebben we veel energiebesparende werkzaamheden uitgevoerd. We hebben volop geïnvesteerd in het isoleren van woningen en het plaatsen van zonnepanelen. Dit blijven we ook de komende jaren doen. Helaas kunnen we niet alle woningen gelijktijdig en versneld isoleren. De woningen met de laagste energieprestatie pakken we als eerste aan. Gaan wij bij jou aan de slag? Dan informeren we je altijd minimaal 4 maanden vantevoren.

Wat doet de gemeente?
Gemeente Overbetuwe geeft inwoners met een laag inkomen (tot 120% van het wettelijk sociaal minimum) een steuntje in de rug: een eenmalige energietoeslag van € 1300,-. Lees meer over hoe je de energietoeslag kunt aanvragen op de website van gemeente Overbetuwe.  

Huurtoeslag nodig?
Kijk op www.belastingdienst.nl
Met onze samenwerkingspartners werken wij aan
Samen Goed Wonen
Heeft u een vraag?
Kijk bij Veelgestelde Vragen of mail naar info@wstvalburg.nl