U bent hier:  ›   ›  Stijgende energieprijzen

Stijging van energielasten, wat kunnen we daar samen tegen doen?

De energielasten en in het bijzonder de gasprijzen zijn dit jaar enorm gestegen. Wij begrijpen dat dit ingrijpende gevolgen kan hebben voor u als huurder.

Wat doet Woonstichting Valburg?
Huurt u een woning van ons en heeft u problemen met het betalen van de huur? Neem dan contact met ons op. We gaan in gesprek en luisteren naar uw verhaal. Om mensen met betalingsproblemen te helpen werken we nauw samen met verschillende partners. Er is vaak niet één oplossing, iedere situatie is uniek en vraagt om een andere aanpak. Hierover gaan wij graag met u in gesprek, liefst zo snel mogelijk.

Energiezuiniger maken van woningen
Voor Woonstichting Valburg is duurzaamheid en het energiezuiniger maken van woningen heel belangrijk. Zo blijven de huren ook betaalbaar. De afgelopen jaren hebben we veel energiebesparende werkzaamheden uitgevoerd. We hebben volop geïnvesteerd in het isoleren van woningen en het plaatsen van zonnepanelen. Dit blijven we de komende jaren doen. Helaas kunnen we niet alle woningen gelijktijdig en versneld isoleren. Gaan wij bij u aan de slag? Dan informeren wij u altijd minimaal 4 maanden van tevoren.

Wat doet de overheid?
De rijksoverheid komt mensen tegemoet door de energiebelasting te verlagen. Hoe de rijksoverheid dat doet leest u hier. Daarnaast gaat er geld naar gemeentes voor het isoleren van woningen. Gemeente Overbetuwe heeft in samenwerking met Regionaal Energieloket gratis cadeaubonnen ter waarde van €90,- weggegeven. Deze konden gebruikt worden voor energiebesparende producten, zoals tochtstrippen, ledlampen of een waterbesparende douchekop. De actie, die inmiddels ten einde is, was een succes: veel inwoners hebben gereageerd en de gratis cadeaubon ontvangen. Ga voor meer informatie over de actie naar de website van de gemeente

Wat kunt u zelf doen?

Minder uitgeven aan energie kan elke dag en hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met handige energie-bespaartips bent u al snel wat goedkoper uit. Lees hier eenvoudig uitvoerbare tips over besparen op de verwarming, warm water, in de keuken, douche etc. Daarnaast vindt u op onze website meer informatie over elektrisch koken. En wilt u zelf zonnepanelen plaatsen? Dan kunt u dit bij ons aanvragen als ZAV (zelf aangebrachte voorziening). Lees hier hoe u dat kunt doen.

 

Huurtoeslag nodig?
Kijk op www.belastingdienst.nl
Met onze samenwerkingspartners werken wij aan
Samen Goed Wonen
Heeft u een vraag?
Kijk bij Veelgestelde Vragen of mail naar info@wstvalburg.nl