U bent hier:  ›   ›  Stijgende energieprijzen

Stijging van energielasten, wat kunnen we daar samen tegen doen?

De energielasten en in het bijzonder de gasprijzen zijn enorm gestegen. Wij begrijpen dat dit ingrijpende gevolgen kan hebben voor u.

Wat kunt u zelf doen?
Minder uitgeven aan energie kan elke dag en hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met handige energie-bespaartips bent u al snel wat goedkoper uit. Lees hier eenvoudig uitvoerbare tips over besparen op de verwarming, warm water, in de keuken, douche etc. Daarnaast vindt u op onze website meer informatie over elektrisch koken. En wilt u zelf zonnepanelen plaatsen? Dan kunt u dit bij ons aanvragen als ZAV (zelf aangebrachte voorziening). Lees hier hoe u dat kunt doen

Wat doet Woonstichting Valburg?
Huurt u een woning van ons en heeft u problemen met het betalen van de huur? Neem dan contact met ons op. We gaan in gesprek en luisteren naar uw verhaal. Om mensen met betalingsproblemen te helpen werken we nauw samen met verschillende partners. Er is vaak niet één oplossing, iedere situatie is uniek en vraagt om een andere aanpak. Hierover gaan wij graag met u in gesprek, liefst zo snel mogelijk.

Energiezuiniger maken van woningen
Voor Woonstichting Valburg is duurzaamheid en het energiezuiniger maken van woningen heel belangrijk. Zo blijven de huren ook betaalbaar. De afgelopen jaren hebben we veel energiebesparende werkzaamheden uitgevoerd. We hebben volop geïnvesteerd in het isoleren van woningen en het plaatsen van zonnepanelen. Dit blijven we de komende jaren doen. Helaas kunnen we niet alle woningen gelijktijdig en versneld isoleren. Gaan wij bij u aan de slag? Dan informeren wij u altijd minimaal 4 maanden van tevoren.

Wat doet de gemeente?
Gemeente Overbetuwe geeft inwoners met een laag inkomen (tot 120% van het wettelijk sociaal minimum) een steuntje in de rug: een eenmalige energietoeslag van € 1300,-. Lees meer over hoe je de energietoeslag kunt aanvragen op de website van gemeente Overbetuwe.  

Huurtoeslag nodig?
Kijk op www.belastingdienst.nl
Met onze samenwerkingspartners werken wij aan
Samen Goed Wonen
Heeft u een vraag?
Kijk bij Veelgestelde Vragen of mail naar info@wstvalburg.nl