U bent hier:  ›   ›  Wonen in een VVE

Wonen in een Vereniging van Eigenaren

Huur je een appartement in een appartementengebouw met zowel huur- als koopappartementen? Dan krijg je te maken met een Vereniging van Eigenaren, kortweg VVE genoemd. Eigenaren van een appartement zijn automatisch ('van rechtswege') lid van de VVE, die ook de juridische eigenaar van het gebouw is. Huurders zijn geen lid van de VVE: als eigenaar van de huurappartementen is Woonstichting Valburg lid van de VVE. 

Huishoudelijk Reglement

Voor de dagelijkse gang van zaken heb je als huurder van een appartement veel te maken met de VVE. De VVE regelt namelijk alle gemeenschappelijke zaken van het gebouw, zoals het onderhoud en de schoonmaak van gemeenschappelijke delen. Hoe dat geregeld is kun je lezen in het Huishoudelijk Reglement van de VVE waar jouw woning deel van uitmaakt. Bij het ondertekenen van het huurcontract vragen wij je om ook het Huishoudelijk Reglement van de VVE te ondertekenen. Je geeft daarmee aan de leefregels die van toepassing zijn voor alle bewoners van de VVE (eigenaren én huurders) te zullen naleven.

Wij hebben woningen in de onderstaande VVE's. Je kunt het Huishoudelijk Reglement downloaden door op de naam van de VVE te klikken. 

Vragen over de huurtoeslag?
Kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie