U bent hier:  ›   ›  Zelf klussen in uw woning

Zelf klussen in uw woning

Zelf een airco plaatsen of zonwering ophangen? Dat kan! Wie aan de slag gaat met zelf aangebrachte veranderingen, kortweg ZAV's genoemd, krijgt met spelregels en voorwaarden te maken. In dit document leest u hoe het werkt. De belangrijkste aandachtpunten leest u hieronder: 

Toestemming aanvragen

We maken verschil tussen ingrijpende veranderingen en kleine veranderingen. Wie ingrijpende veranderingen in huis, aan de buitenzijde of in de tuin wil aanbrengen, moet hiervoor altijd vooraf toestemming vragen aan Woonstichting Valburg.
Voor kleine veranderingen in huis, zoals bijvoorbeeld laminaat leggen, is geen toestemming nodig maar kunnen wel spelregels gelden waar u zich aan moet houden. U kunt ons ook advies over de klus vragen, wij helpen u graag verder!
De meest voorkomende veranderingen en of u daar toestemming voor nodig heeft staan in dit overzicht. Staat uw klus er niet bij? Of twijfelt u of u toestemming moet aanvragen? Voorkom misverstanden en neem contact met ons op via info@wstvalburg.nl of telefonisch (tot 12.00 uur) via 0488-473366. 

Spelregels & voorwaarden

Als u toestemming heeft gevraagd, ontvangt binnen 10 werkdagen een schriftelijke reactie. Eventuele spelregels en voorwaarden voor de verandering zijn bijgevoegd. Wij vragen u de voorwaarden ondertekend aan ons terug te sturen. Zodra wij deze hebben ontvangen kunt u beginnen met uw klus. 

Uw verandering = uw verantwoordelijkheid

De verandering is uw eigendom. Dat houdt in dat u zelf moet zorgen voor het onderhoud en het verhelpen van eventuele (gevolg)schades. U kunt daarvoor geen beroep doen op de woonstichting. Zegt u de huur op, dan mag u wat u zelf heeft aangebracht ook weer ongedaan maken of meenemen naar een volgende woning. Met een nieuwe huurder kunt u eventueel afspraken maken voor overname van uw veranderingen. Het komt ook voor dat wij u vragen veranderingen ongedaan te maken en de woning te herstellen in de oorspronkelijke staat.   

Uitzondering: Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Voor noodzakelijke aanpassingen in huis vanwege lichamelijke beperkingen, zoals bijvoorbeeld een douchezitje, gelden andere regels. Dit soort veranderingen lopen via de gemeente: u kunt hiervoor zelf een aanvraag indienen bij het WMO-loket. De gemeente beoordeeld uw aanvraag en stelt Woonstichting Valburg daar van op de hoogte. Op de website van gemeente Overbetuwe vindt u meer informatie.

Niet tevreden over hoe wij gehandeld hebben?
In onze klachtenprocedure leest u wat u kunt doen
Heeft u een vraag?
Kijk bij Veelgestelde Vragen of mail naar info@wstvalburg.nl
Handig, zo'n onderhouds-ABC!
Lees wat wij voor u repareren en wat u zelf moet doen