U bent hier:  ›   ›  Zelf klussen in je woning

Zelf klussen in je woning

Zelf een airco plaatsen of zonwering ophangen? Dat kan! Wie aan de slag gaat met zelf aangebrachte veranderingen, kortweg ZAV's genoemd, krijgt met spelregels en voorwaarden te maken. In dit document lees je hoe het werkt. De belangrijkste aandachtpunten lees je hieronder: 

Toestemming aanvragen

We maken verschil tussen ingrijpende veranderingen en kleine veranderingen. Wie ingrijpende veranderingen in huis, aan de buitenzijde of in de tuin wil aanbrengen, moet hiervoor altijd vooraf toestemming vragen aan Woonstichting Valburg.
Voor kleine veranderingen in huis, zoals bijvoorbeeld laminaat leggen, is geen toestemming nodig maar kunnen wel spelregels gelden waar je je aan moet houden. Je kunt ons ook advies over de klus vragen, wij helpen je graag verder!
De meest voorkomende veranderingen en of je daar toestemming voor nodig hebt staan in dit overzicht. Staat jouw klus er niet bij? Of twijfel je of je toestemming moet aanvragen? Voorkom misverstanden en neem contact met ons op via info@wstvalburg.nl of telefonisch (tot 12.00 uur) via 0488-473366. 

Spelregels & voorwaarden

Als je toestemming hebt gevraagd, ontvang je binnen 10 werkdagen een schriftelijke reactie. Eventuele spelregels en voorwaarden voor de verandering zijn bijgevoegd. Wij vragen je de voorwaarden ondertekend aan ons terug te sturen. Zodra wij deze hebben ontvangen kun je beginnen met de klus. 

Jouw verandering = jouw verantwoordelijkheid

De verandering is jouw eigendom. Dat houdt in dat je zelf moet zorgen voor het onderhoud en het verhelpen van eventuele (gevolg)schades. Je kunt dat niet aan de woonstichting vragen. Zeg je de huur op, dan mag je wat je zelf hebt veranderd/aangebracht ook weer ongedaan maken of meenemen naar een volgende woning. Met een nieuwe huurder kun je eventueel afspraken maken voor overname van je veranderingen. Het komt ook voor dat wij je (bij de voorinspectie) vragen om veranderingen ongedaan te maken en de woning te herstellen in de oorspronkelijke staat.   

Uitzondering: Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Voor noodzakelijke aanpassingen in huis vanwege lichamelijke beperkingen, zoals bijvoorbeeld een douchezitje, gelden andere regels. Dit soort veranderingen lopen via de gemeente: je kunt hiervoor zelf een aanvraag indienen bij het WMO-loket. De gemeente beoordeelt je aanvraag en stelt Woonstichting Valburg daar van op de hoogte. Op deze webpagina van gemeente Overbetuwe vind je meer informatie. Ook op de webpagina Langer Thuis Wonen lees je meer over aanpassingen in je huis.

Niet tevreden over hoe wij gehandeld hebben?
In onze klachtenprocedure leest u wat u kunt doen
Heeft u een vraag?
Kijk bij Veelgestelde Vragen of mail naar info@wstvalburg.nl
Handig, zo'n onderhouds-ABC!
Lees wat wij voor u repareren en wat u zelf moet doen