U bent hier:  ›   ›  2-hurenbeleid

2-hurenbeleid

Sinds april 2022 passen wij het 2-hurenbeleid toe. Dat betekent dat er 2 huurprijzen kunnen gelden voor de woning: de huurprijs in de advertentie en een lagere huurprijs. Welke huurprijs de nieuwe bewoner moet gaan betalen hangt af van de huishoudsamenstelling in combinatie met het huishoudinkomen: het inkomen van de woningzoekende bepaalt of we de woning tegen de lagere of de normale huurprijs aanbieden. Zo zorgen we dat de huurprijs past bij het inkomen van de nieuwe bewoner(s).

Hoe werkt het?
In de woningadvertentie wordt duidelijk vermeld of het 2-hurenbeleid geldt. Ook eventuele andere toewijzingseisen worden vermeld. Kom je op basis van de toewijzingseisen in aanmerking voor de woning, maar is je inkomen niet passend? Dan verlagen wij de huur naar € 650,43 of € 697,07 afhankelijk van je huishoudsamenstelling en inkomen. In de onderstaande tabel zie je het aantal personen per huishouden plus het inkomen dat dit huishouden maximaal mag hebben om voor de lagere huur in aanmerking te kunnen komen. Op woningen met een huurprijs lager dan € 650,43 is het 2-hurenbeleid niet van toepassing.

2-Hurenbeleid_prijspeil_2024

Waarom doen wij dit?
Met het 2-hurenbeleid willen wij zoveel mogelijk woningzoekenden een kans bieden op een voor hen geschikte woning. Tegelijkertijd houden wij ons ook aan de regels van het “passend toewijzen”, die door de Minister van Wonen worden bepaald. Volgens die regels hangt wat passend is af van het huishoudinkomen in relatie tot de huurprijs. Door de huurprijs te laten passen bij het inkomen van nieuwe bewoners, kunnen we voor een betere “match” zorgen tussen de vraag van woningzoekenden en het aanbod aan geschikte woningen.

Vragen over de huurtoeslag?
Kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie
Niet tevreden over hoe wij gehandeld hebben?
In onze klachtenprocedure leest u wat u kunt doen
Heeft u een vraag?
Kijk bij Veelgestelde Vragen of mail naar info@wstvalburg.nl