U bent hier:  ›   ›  Inkomensgrens

Inkomensgrens

Wie méér inkomen heeft dan € 40.765 (eenpersoonshuishuodens) of € 45.014 (meerpersoonshuishoudens) komt niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. Per 1 januari 2022 gelden er nieuwe wettelijke inkomensgrenzen en huurprijzen voor passend toewijzen

Welke woning kan ik huren met mijn inkomen?
Uitgangspunt is dat de hoogte van de maandelijkse huur past bij uw situatie: uw inkomen (maximaal €40.765 voor eenpersoonshuishoudens of € 45.014 voor meerpersoonshuishoudens), huishoudgrootte en leeftijd bepalen samen of u een sociale huurwoning kunt huren. In het onderstaande schema kunt u zien welke inkomensgrenzen en huurprijzen in 2022 van toepassing zijn. Deze grenzen houden we aan als u reageert op een woningadvertentie op onze website.

Huurgrenzen_2022

* Vrije sector: geen huurtoeslag mogelijk

Inkomensverklaring 2020
Bent u actief op zoek naar een sociale huurwoning? Dan hebben wij een inkomensverklaring over het jaar 2020, of, als die al beschikbaar is, over het jaar 2021 van u nodig. U kunt deze downloaden op de website van de Belastingdienst (inloggen met DigiD).

Liberalisatiegrens

De grens die bepaalt of een woning een sociale huurwoning is of een vrije sector huurwoning, de zogenoemde liberalisatiegrens, ligt per 1 januari 2022 op € 763,47 p/mnd. 

Huurtoeslag nodig?
Kijk op www.belastingdienst.nl