U bent hier:  ›   ›  Samen één woning delen

Samen één woning delen

Zou jij het leuk vinden om je woning en tuin te delen met 2 anderen? Meld je dan bij ons aan! Binnenkort stellen wij een woning beschikbaar voor 3 alleenstaande woningzoekenden die bij ons ingeschreven staan.

Wat houdt het in?
Samen met 2 anderen kun je een eengezinswoning van ons huren voor € 900,- in de maand. Jullie gaan de woning letterlijk delen: je hebt alleen een eigen slaapkamer. De tuin, de woonkamer, de keuken en de badkamer worden gedeeld. De woning zal in Zetten, Andelst, Herveld of Oosterhout liggen. Dit is afhankelijk van welke woning er vrij komt.

Kosten delen
De woonlasten betaal je samen. Maar de verdeling van die woonlasten, wie betaalt wat, laten we aan de bewoners zelf over. De kale huur is € 900,- per maand. Hier komt maandelijks € 3,15 aan servicekosten bij voor het ontstoppen van de riolering, schoonmaken van dakgoten en glasverzekering. Ook de energiekosten, wifi, en eventuele andere woonlasten regel en betaal je samen. Onderhoud voor de CV-ketel is in het huurcontract inbegrepen. Huurtoeslag is niet mogelijk.

Geïnteresseerd?
Je kunt je gezamenlijk, met 3 personen, of alleen aanmelden. Kandidaten worden uitgenodigd (op basis van inschrijfduur) voor een gesprek. Daar kunnen alle vragen gesteld en beantwoord worden. Als er een goede match is van bewoners zal de pilot starten. En als de pilot slaagt, dan kunnen ze er voor onbepaalde tijd blijven wonen. Lukt het niet om samen goed te wonen, bijvoorbeeld door overlast of betalingsachterstanden, dan zal de pilot stoppen. Je zult dan zelf weer op zoek moeten naar andere woonruimte.

Aanmelden
Je kunt reageren tot en met 31 oktober door een e-mail te sturen naar info@wstvalburg.nl met als onderwerp: woningdelen. De gesprekken zullen plaatsvinden in december.

Vragen over de huurtoeslag?
Kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie
Niet tevreden over hoe wij gehandeld hebben?
In onze klachtenprocedure leest u wat u kunt doen
Heeft u een vraag?
Kijk bij Veelgestelde Vragen of mail naar info@wstvalburg.nl