U bent hier:  ›   ›  Woningruil

Woningruil

Woningruil is het ruilen van een woning tussen twee of meer huurders. U kunt ruilen met iemand die in een andere woning van Woonstichting Valburg woont, maar ook met huurders van een andere woningcorporatie of verhuurder. U heeft daarvoor wel onze toestemming én die van de andere woningcorporatie of verhuurder nodig. Daarvoor gelden deze voorwaarden

Hoe werkt het?

In het Stappenplan Woningruil staat stapsgewijs beschreven wat u moet doen en waar u aan moet denken bij woningruil. Ook kunt u hier in lezen wat wij als woonstichting doen en wat wij van u verwachten.

Nadat u toestemming heeft gekregen, zoekt u zelf iemand die met u van woning wil ruilen. Dat kan bijvoorbeeld door mensen zelf te benaderen of door gebruik te maken van de gratis app HuisjeHuisje. Makkelijk en snel. Op www.huisjehuisje.nl vindt u meer informatie en kunt u de app direct downloaden. U kunt ook kijken op www.woningruil.nl. Hier biedt u uw woning gratis te ruil aan en bekijkt u woningruiladvertenties van anderen.

Nieuw huurcontract

Als alles in orde is en u van woning ruilt, dan krijgt u ook een nieuwe huurovereenkomst. We maken een afspraak voor de ondertekening en overleggen met u wanneer u de sleutels krijgt van de (ruil)woning. Dit zal altijd op de eerste dag van de maand zijn. Welke maand, dat overleggen we met u en vermelden we in de huurovereenkomst. 

Wist u dat wij comfortwoningen hebben voor 60-plussers?
En dat 60-plussers voordelen hebben bij verhuizen?
Heeft u een vraag?
Kijk bij Veelgestelde Vragen of mail naar info@wstvalburg.nl