Heb jij moeite om je energierekening te betalen? Ook dit jaar is er weer een energietoeslag! Huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum kunnen in principe € 800 krijgen. De gemeente bepaalt welk bedrag wordt uitgekeerd en wanneer.

Uitkering energietoeslag 
Kreeg je in 2022 de energietoeslag en heb je in 2023 ook een laag inkomen? Ontvang je een uitkering van de gemeente? Of ontvang jij de AIO? Dan krijg je de energietoeslag automatisch op je rekening gestort vóór 17 december 2023. Je hoeft daar zelf niets voor te doen. 

Niets ontvangen?
Heb je op 17 december 2023 nog geen energietoeslag ontvangen, maar denk je daar wel recht op te hebben? Dan kun je per 18 december 2023 de energietoeslag aanvragen bij de gemeente via deze webpagina. De toeslag is eenmalig € 800 als je al eerder een energietoeslag ontving en € 1300 als je nog niet eerder een energietoeslag ontving. De energietoeslag heeft geen invloed op je uitkering of andere toeslagen. 

Kom je er niet uit of heb je een vraag? Neem dan contact op met gemeente Overbetuwe. Dat kan digitaal of telefonisch via telefoonnr. 14 0481