Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijk betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen via een eenmalige energietoeslag van € 1300. 

De eenmalige energietoeslag is in juli 2022 verhoogd van € 800 naar € 1.300. Heb je al een deel ontvangen? Dan hoef je niets te doen. Je ontvangt de aanvullende € 500 automatisch. Ook als je al een aanvraag hebt gedaan maar nog niets hebt gehoord hoef je geen nieuwe aanvraag te doen. 

Aanvragen bij de gemeente
Heb je de energietoeslag nog niet aangevraagd? Dan kun je deze aanvragen bij de gemeente waar je woont. Voor huurders van Woonstichting Valburg is dat gemeente Overbetuwe. Doe dat ook als je niet zeker weet of je er recht op hebt. Je merkt vanzelf of je de energietoeslag krijgt. Als je teveel verdient, dan wordt je aanvraag afgewezen. Je ontvangt dan geen energietoeslag en hoeft niet bang te zijn voor een boete en er zijn ook geen andere vervelende gevolgen.

Ook fijn om te weten
De energietoeslag heeft geen invloed op je uitkering. Die verandert er niet door. Ook je huur-, zorg- of kinderopvangtoeslagen blijven hetzelfde. Wil je meer weten over de energietoeslag? Ga dan naar deze website van de Rijksoverheid. Of vraag de toeslag direct aan op deze website van gemeente Overbetuwe.