Om onze huizen zo brandveilig mogelijk te maken, hebben wij sinds 2011 verschillende maatregelen genomen. Zo plaatsten we rookmelders in alle woningen, vervingen we stofdraad door moderne bekabeling, zijn open verbrandingstoestellen (geisers) vervangen dan wel voorzien van een CO-melder en worden CV-installaties gemiddeld 1x per 2 jaar gecontroleerd door een erkend installateur. Bij renovaties van woningen zien we er op toe dat geen brandonveilige materialen en constructies worden gebruikt.

Bewust van eigen gedrag
Daarnaast zetten we in op bewustwording van brandonveilig gedrag bij bewoners, bijvoorbeeld door hier aandacht aan te besteden in ons bewonersblad en op onze website.

Samenwerking Brandweer Gelderland-Midden
In sociale huurwoningen komen 50% meer branden voor dan in andere woningen. Juist daarom sloten wij in april met Brandweer Gelderland-Midden een overeenkomst voor samenwerking op dit vlak. De eerste concrete actie vond direct daarna plaats: samen met de brandweer en de politie gaven we de bewoners van Hofstaete in Herveld voorlichting. In de komende tijd volgen meer acties.