Vanaf nu gaan wij een deel van de vrijkomende huurwoningen verloten. Het gaat om ongeveer 12 woningen per jaar. Dat doen we omdat verloten meer kans biedt op een woning voor mensen die nog niet zo lang ingeschreven staan.

Hoe werkt het?
Zoals u van ons gewend bent, bieden wij de vrijkomende woningen te huur aan via onze website www.wstvalburg.nl. Ook de woningen die verloot worden bieden wij op dezelfde manier aan. In de omschrijving bij de woning staat duidelijk vermeld dat de woning verloot wordt.

Ingeschreven woningzoekenden
Wie bij ons staat ingeschreven als woningzoekende kan tijdens de vermelde reactietermijn op de woning reageren en meteen de inkomensverklaring(en) uploaden. Die inkomensverklaring is verplicht omdat het passend toewijzen ook geldt voor woningen die verloot worden. Na de trekking wordt de woningzoekende die als eerste kandidaat in beeld komt uitgenodigd voor het bezichtigen van de woning. Als deze kandidaat de woning weigert, wordt de tweede kandidaat benaderd, als deze weigert dan de derde. Als ze alle drie weigeren gaan we opnieuw loten. Lees hier meer over de spelregels voor verloten.