Het weer in Nederland wordt extremer. Door klimaatverandering regent het vaker en ook harder. Dat kan veel wateroverlast veroorzaken. Meer groen zorgt ervoor dat het water beter weg kan. Daarom is de gemeente een gratis ruilactie gestart: tegel eruit, plant erin! Wat houdt het in en hoe kun je meedoen?

Tot 30 april kun je je aanmelden om tegels uit je tuin gratis in te ruilen voor verschillende soorten planten. Op de website van de gemeente vind je een lijst met planten waaruit je kunt kiezen. Op deze website vindt je ook meer informatie en het aanmeldformulier voor de actie. Daarop geef je aan hoeveel tegels je inruilt en welke planten je wilt. Op zaterdag 13 mei kun je de planten ophalen bij de Milieustraat aan de Korte Helster 1 in Elst.

Extra service bij de actie is de Tegeltaxi. Die haalt op zaterdag 13 mei gratis de tegels bij je thuis op. Leg de tegels zaterdag 13 mei vóór 9:00 uur aan de kant van de weg, op een plek waar de ophalers er goed bij kunnen, zodat ze makkelijk opgetakeld kunnen worden.