U bent hier:  ›   ›  Hart van Oosterhout

Hart van Oosterhout


Een lang gekoesterde wens van Oosterhout is een echt dorpshart. Waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en hun wel en wee kunnen delen. Kunnen sporten, kunnen leren, recreëren, bezoekers kunnen ontvangen en evenementen kunnen houden. In 2017 hebben wij samen met Eef van Ralen, lokale aannemer, een haalbaarheidsstudie uit laten voeren door bureau Hylkema. Vervolgens is een groep gedreven mensen uit Oosterhout aan de slag gegaan in op dracht van de Dorpsraad. Hans Bolland en Ruud Geerts zijn de trekkers in het dorp.

Plan voor het hart van Oosterhout
Inmiddels heeft de gemeenteraad een plan goedgekeurd om het gebied waarin de kerk centraal ligt te gaan ontwikkelen tot het hart van Oosterhout. In de eerste fase wordt de kerk, nadat deze aan de eredienst is onttrokken, omgevormd tot dorpshuis. Hier komt ook een sportzaal tegen de kerk.
In de tweede fase wordt het verlaten dorpshuis gesloopt en komt er nieuwbouw van de school en woningen. Wij zullen zo’n 24 woningen in deze fase bouwen voor senioren en starters, vlakbij de voorzieningen. Achter café Merkus komt woningbouw die aansluit bij de schets voor het gebied. Dat is aan de grondeigenaren van dit deel van het gebied.
De drie deelgebieden worden vanaf de dijk verbonden met een groene parkachtige opzet voor wandelaars. Een mooie entree vanaf de dijk en toegang tot de dijk vanuit het dorp.

Meer informatie & nieuwsbrief
In deze deze Nieuwsbrief van gemeente Overbetuwe leest u meer informatie over de ontwikkelingen rondom het Hart van Oosterhout. Wilt u deze nieuwbrief graag zelf ontvangen? Meldt uzelf dan aan via de website van gemeente Overbetuwe. Op deze website én op de website van de Dorpsraad wordt het laatste nieuws over het Hart van Oosterhout gedeeld. 

Meer foto's

Hart van Oosterhout Plangebied Plangebied Hart van Oosterhout