U bent hier:  ›   ›  Renovatie IsoWick Oosterhout

Renovatie IsoWick Oosterhout


Bij 9 woningen aan de Oosterhoutse Hoge Wickstraat hebben we isolatie en gebalanceerde ventilatie aangebracht. De renovatie was een pilot-project waarin we een eerste stap zetten naar CO2-neutrale woningen in 2050. De aanpak in deze pilot wordt vanaf 2022 mogelijk ook toegepast op andere woningen van ons. 

Dit is wat we deden: 

  • Vernieuwing van het dak: we brengen isolatie en nieuwe dakpannen aan;
  • Isolatie van de buitengevel door het aanbrengen van isolatie in de bestaande spouw;
  • Vernieuwing van alle kozijnen en deuren en plaatsing van tripple beglazing;
  • Plaatsing van een ventilatiesysteem: in de woonkamer en slaapkamers wordt verse lucht de woning ingeblazen en in de keuken, toilet en badkamer wordt lucht afgezogen.

Door goede dak, wand en vloerisolatie wordt de warmtevraag én de CO2-uitstoot verminderd. Dat helpt bewoners te besparen op hun energielasten, die door de isolatie niet stijgen maar gelijk blijven of zelfs licht dalen. Daarnaast wordt gezorgd voor een goed ventilatiesysteem. Dat is belangrijk voor de gezondheid van bewoners: minder tocht en vocht betekent een gezonder binnenklimaat en geeft ook meer wooncomfort.

Opgeleverd
Het in augustus gestartte project, uitgevoerd door Dijkhof Bouw B.V. uit Klarenbeek, is in december 2021 opgeleverd. 

IMG_2298     IMG_2293     

De energietransitie en onze ambities
Onze ambitie is dat in 2050 al onze huurwoningen CO2 neutraal zijn voor wat betreft het zogenoemde "gebouwgebonden verbruik": verwarming, warm water, hulpenergie voor ventilatie. Dat houdt in dat we bij renovatie van bestaande woningen toewerken naar gasloze NOM-woningen. Maar de ontwikkelingen in de techniek gaan heel snel. Bovendien is er onzekerheid over onderhoudskosten van nieuwe installaties. Daarom kiezen wij voor een stapsgewijze aanpak, waarbij installaties pas op langere termijn geplaatst gaan worden:

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Ineke den Hartog, 0488-473371.