U bent hier:  ›   ›  Renovatie IsoWick Oosterhout

Renovatie IsoWick Oosterhout


Bij 9 woningen aan de Oosterhoutse Hoge Wickstraat starten we eind augustus met het aanbrengen van isolatie en gebalanceerde ventilatie. De renovatie is een pilot-project waarin we een eerste stap zetten naar CO2-neutrale woningen in 2050. Als de pilot een succes is dan wordt de aanpak vanaf 2022 ook toegepast op andere woningen van ons. 

Dit is wat we gaan doen: 

  • Vernieuwing van het dak: we brengen isolatie en nieuwe dakpannen aan;
  • Isolatie van de buitengevel door het aanbrengen van isolatie in de bestaande spouw;
  • Vernieuwing van alle kozijnen en deuren en plaatsing van tripple beglazing;
  • Plaatsing van mechanische ventilatie: in de woonkamer en slaapkamers wordt verse lucht de woning ingeblazen en in de keuken, toilet en badkamer wordt lucht afgezogen.

Door goede dak, wand en vloerisolatie wordt de warmtevraag én de CO2-uitstoot verminderd. Dat helpt bewoners te besparen op hun energielasten, die door de isolatie niet stijgen maar gelijk blijven of zelfs licht dalen. Daarnaast wordt gezorgd voor een goed ventilatiesysteem. Dat is belangrijk voor de gezondheid van bewoners: minder tocht en vocht betekent een gezonder binnenklimaat en geeft ook meer wooncomfort.

Planning & uitvoering
De bewoners en de omwonenden zijn geïnformeerd en de werkzaamheden worden nu voorbereid. Vanaf eind augustus gaat het team van Dijkhof Bouw B.V. uit Klarenbeek aan de slag. Als alles volgens planning verloopt zal de laatste woning in december 2021 worden opgeleverd. 

De energietransitie en onze ambities
Onze ambitie is dat in 2050 al onze huurwoningen CO2 neutraal zijn voor wat betreft het zogenoemde "gebouwgebonden verbruik": verwarming, warm water, hulpenergie voor ventilatie. Dat houdt in dat we bij renovatie van bestaande woningen toewerken naar gasloze NOM-woningen. Maar de ontwikkelingen in de techniek gaan heel snel. Bovendien is er onzekerheid over onderhoudskosten van nieuwe installaties. Daarom kiezen wij voor een stapsgewijze aanpak, waarbij installaties pas op langere termijn geplaatst gaan worden:

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Ineke den Hartog, 0488-473371.