U bent hier:  ›   ›  Veldzicht Zetten

Veldzicht Zetten


Gemeente Overbetuwe heeft groen licht gegeven voor ecowijk Veldzicht aan de Veldstraat in Zetten. Onderdeel daarvan zijn de duurzame eco-woningen van De Groene Morgen. De gemeente wil dat binnen 3 jaar gestart wordt met de bouwwerkzaamheden, dus vóór mei 2022.  Er zijn 45 woningen voorzien, waarvan het grootste deel bedoeld is voor het Wooncollectief Duurzaam Wonen Overbetuwe (DWO) en voor de Vereniging Seniorenwoningen Veldstraat Zetten (CPO VSVZ). 

Duurzame woonwijk 

De Vereniging Duurzaam Wonen Overbetuwe (DWO) heeft als doel het realiseren van een duurzame woonwijk aan de rand van Zetten. Ook de Vereniging Seniorenwoningen Veldstraat Zetten (CPO VSVZ) wil hier in eigen beheer woningen bouwen in de vorm van een CPO-project (collectief particulier opdrachtgeverschap). 
Samen met Woonstichting Valburg, de eigenaar van de locatie, hebben de toekomstige bewoners van DWO en de groep ouderen in CPO VSVZ een eigen, nieuw woonconcept ontwikkeld voor sociaal, duurzaam en ecologisch wonen. Deze schets geeft een beeld van de mogelijke inrichting van Veldzicht.

Landelijk karakter

De wijk Veldzicht vormt de overgang tussen het dorp en het landschap met het landgoed Hemmen. De wijk kenmerkt zich door een organische verkaveling met gebogen lijnen, veel groen en water. De autovrije inrichting versterkt het landelijke karakter van de wijk. Het groene karakter van de dorpsrand van Zetten blijft zo behouden en de padenstructuur rond het dorp wordt versterkt. Wij zien deze wijk ook als een verrijking voor Zetten en omgeving door de collectieve woonvormen, de nabijheid van de voorzieningen en duurzame leefstijl.