U bent hier:  ›  Waarom is ventileren zo belangrijk?

FAQ

Categorie

Mijn verwarming heeft storing, wat nu?

Storingen aan uw Centrale Verwarming, WTW of Mechanische ventilatie hoeft u niet bij ons te melden. U kunt hiervoor direct zelf contact opnemen met de onderstaande gespecialiseerde bedrijven waar wij mee samenwerken.

Voor storingen aan cv-installatie, mechanische ventilatie of WTW-installatie:
Breman: tel. 0900 - 8212174 of 0343 – 438888

Ik ben mijn sleutels kwijt, wat nu?

Als u uw sleutels kwijt bent, zult u zelf moeten zorgen voor nieuwe. Wij hebben geen reservesleutels van uw woning en ook geen loper waarmee wij u binnen kunnen laten. U bent zelf verantwoordelijk voor het behoud van uw sleutels. Dat houdt in dat als u uw sleutels kwijt bent, of als u zichzelf heeft buitengesloten, u dat ook zelf moet oplossen. 

Reservesleutel bij familie
Zorg daarom dat er altijd een reservesleutel ligt bij een familielid of een goede bekende bij u in de buurt.
Een andere, duurdere oplossing kan zijn het inschakelen van een slotenbedrijf. Er zijn slotenbedrijven die 7 dagen per week, dag en nacht dag bereikbaar zijn en u (tegen betaling) kunnen helpen om uw woning binnen te komen.

Slotenmakersbedrijf
Let goed op als u een slotenmakersbedrijf inschakelt. Bekijk of het een erkend en betrouwbaar bedrijf is, of er goede klantbeoordelingen op de website van het bedrijf staan. Vraag ook vooraf wat het gaat kosten en of u een gespecificeerde rekening krijgt.

Inzet van ons kost u geld
Alleen als het écht niet anders kan, komen wij u helpen. Maar dat doen we niet gratis: o
nze hulp kan u soms veel geld kosten, bijvoorbeeld als we in het weekend of in de avonduren moeten komen.

Waarom is ventileren zo belangrijk?

Ventileren draagt bij aan een goede gezondheid van jezelf én van je huis.
Door wassen, koken, poetsen en ademen komt heel veel vocht vrij. Als een huis niet steeds geventileerd wordt, blijft dit in huis hangen. Heerlijk voor schimmels, bacteriën en de huisstofmijt die zich in een vochtig binnenklimaat snel vermenigvuldigen. Maar niet zo heerlijk voor jezelf en voor je huis! Want het gevolg is schimmelvorming, nare geurtjes, allergische reacties, hoofdpijn, benauwdheid, hoesten, slijmvorming, chronische neusverkoudheid en astma.

Voorkom dit soort problemen, zorg voor voortdurende ventilatie. Zet ventilatieroosters open en/of zet ramen op een kiertje (tochtstand). Vooral tijdens en na het douchen en koken, als er veel vocht vrijkomt. Zo verdwijnt de vervuilde lucht uit huis en stroomt frisse buitenlucht naar binnen. En dat is gezond voor u en voor uw (t)huis! Meer informatie over ventileren leest u hier.

Hoe moet ik met asbest omgaan?

Asbest. Dat klinkt eng en gevaarlijk. In sommige situaties is asbest inderdaad gevaarlijk, maar vaak ook niet. Dat kan verwarrend zijn. In deze informatiefolder over asbest leest u over soorten asbest, risico’s en de maatregelen die Woonstichting Valburg neemt. Ook leest u onder welke omstandigheden asbest geen gezondheidsrisico’s oplevert.

Hoe onderhoud ik mijn rookmelder?

Eenvoudig onderhoud aan een rookmelder, zoals bijvoorbeeld het vervangen van de batterijen, moet u als huurder zelf doen. In deze onderhoudsinstructie voor rookmelders leest u hoe u dat kunt doen. Eventueel kunt u ook informatie en instructiefilmjes opzoeken op internet. 

Hoe onderhoud ik mijn MV-ventielen?

Ventilatie is een belangrijk onderdeel van ons wooncomfort. Het zorgt voor verversing van de binnenlucht en daardoor voor een gezond binnenklimaat. Via de mechanische ventilatie worden vocht en stof afgezogen. Om te zorgen dat dit goed blijft werken, is het noodzakelijk dat u de afvoerventielen in uw wand of plafond regelmatig schoonmaakt. Zo raken ze niet verstopt met stof en vuil. Let er bij het schoonmaken van het ventiel wel op dat u de stand van het ventiel niet wijzigt waardoor de ventilatie kan worden verstoord.


Ventilatieventiel